Лесен врап со марула и месо

10 мин. | 290 ден. | 2 лица Лесен и брз клуб врап со марула, идеја за ручек со ниски јаглехидрати, каде што марулата ја заменува тортиљата. Само 5 состојки и помалку од 10 минути!  [row style=”divided”] [col span=”1/3″ ] Состојки: 1 марула парче 2 лажици мајонез 200 гр свинска печеница 100 гр сланина на […]

10 мин. | 290 ден. | 2 лица

Лесен и брз клуб врап со марула, идеја за ручек со ниски јаглехидрати, каде што марулата ја заменува тортиљата. Само 5 состојки и помалку од 10 минути! 

[row style=”divided”]

[col span=”1/3″ ]

Состојки:

1 марула парче
2 лажици мајонез
200 гр свинска печеница
100 гр сланина на парчиња
2 домати

[/col]
[col span=”2/3″ ]

Подготовка:

  1. Ставете 6 до 7 големи листови марула.
  2. Намачкајте го мајонезот во центарот на марулата.
  3. Ставете слој од печеница (свинска, пилешка или мисиркина), сланина и домати.
  4. Почнувајќи од крајот што е најблиску до вас, се мота марулата во вид на ролат.
  5. Се сервира и се јаде ведаш!

[/col][/row]

Намирниците потребни за овој рецепт може да ги набавиш од Paket.mk:

Оди на Paket.mk

Вашата кошничка е празна.