Rosa Вода 1,5л

29 ден

Роса е изворска вода со ниска содржина на минерали која закрепнува со силата на природата од Власинските врвови. Rosa е вистинска реткост во Европа, бидејќи до потрошувачите стигнува без никаква преработка, онаква каква што е на самиот извор кој се наоѓа на 1.550 m надморска височина во еколошки чисто, идеално опкружување на заштитена природа без населени места, индустрија и земјоделство.

Има на залиха

Категорија:
Шифра: ZMA30402

Опис

Vlasinska ROSA. Изворска вода негазирана. Извор Власина – Топли До, Република Србија. Нето-количина: 1,5 L. 1 литар вода содржи: сув остаток на 180°С 55 mg/L, калциум, Ca++ 10,0 mg/L, Магнезиум, Mg++ 0,9 mg/L, Натриум, Na+ 2,6 mg/L, Калиум, K+ <1,0 mg/L, Бикарбонати, HCO3- 42,7 mg/L, Нитрати, NO3- 1,3 mg/L, Сулфати, SO4– 5,4 mg/L, Хлориди, Cl- <1,0 mg/L, Силикати, (SiO2 / SiO3–) 13,7/17,8 mg/L.
Одобрение за ставање во промет на изворска вода ROSA бр.46-239 од 03.02.2017, издадено од АХВ. лаб. анализа бр. V4548 од 22.12.2016 извршена во Завoд за јавно здравје Врање, Центар за хигиена и хумана екологија Ј.Ј. Лунге 1, Врање, Србија.

Нутритивни вредности

Не се доставни нутритивни вредности за овој продукт.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Rosa Вода 1,5л”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *