[section]

[row h_align=”center”]

[col span=”8″ span__sm=”12″ align=”center”]

Како да рециклираш паметно?

[/col]
[col span=”8″ span__sm=”12″ align=”left”]

Хартијата се добива со преработка на дрвата со помош на различни хемиски средства и при тој процес доаѓа до уништување на големи површини на шуми и загадување на околината. Собирањето на старата хартија и нејзино рециклирање придонесува за:

 • помала штета врз животната средина
 • 60 % заштеда на енергија во однос на добивање на хартија од дрво
 • 15 % помала потрошувачка на вода во однос на добивање на хартија од дрво
 • [/col]
  [col span=”5″ span__sm=”12″ align=”center”]

  [ux_image id=”11198″ image_size=”original”]

  [/col]
  [col span=”8″ span__sm=”12″]

  Paket.mk користи исклучиво амбалажа направена од рециклирана хартија. Но, тоа не е доволно доколку не го продолжите циклусот на рециклирање. Затоа сортирајте ја искористената амбалажа и оставете ја во контејнер/пункт за рециклирање на хартија.

  Уште подобар начин за рециклирање е доколку е приклучите на тековната акција донирање на предмети во Црвен Крст на град Скопје. Дознај повеќе за акцијата тука.

  [/col]

  [/row]

  [/section]

  Вашата кошничка е празна.